Drugi pišu

Grad Niš dodelio subvencije za grejanje za 35 domaćinstva

Podelom ugovora završen je treći ciklus dodele subvencija za zamenu individualnih ložišta u 35 niških domaćinstava koja će svoje domove od sada zagrevati na ekološki prihvatljiv način koristeći gas, pelet ili će biti u sistemu daljinskog grejanja.

Ugovore korisnicima subvencija uručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja ih je zamolila da motivišu i svoje komšije, da ih ohrabre da se jave na sledeći poziv i da zamene svoje izvore toplote prihvatljivijim načinom grejanja.

Zamenu individualnih ložišta finansirali su Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Niš. Prošle i ove godine u 182 domaćinstva ugašena su ložišta na čvrsto i ekološki neprihvatljivo gorivo.

Domaćinstvo Sanje Vasić koristilo je za ogrev drva, a ubuduće će koristiti gas. Uverena je da će grejanje na gas biti ekonomičnije za njenu porodicu.

Slavoljub Radenković i njegovo domaćinstvo zameniće drva peletom. On napominje da iznos subvencije za njegovo domaćinstvo u značajnoj meri smanjuje ukupne troškove i da im je pomoć omogućila da promene dosadašnji način grejanja.

izvor:https://www.ni.rs/zavrsen-treci-ciklus-zamene-individualnih-lozista

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *