Vesti Vesti

Oživljavanje starih zanata u prekograničnom regionu

Gradska opština Pantelej tokom predstojećeg vikenda, od 13-16.maja 2016. organizuje Treći Međunarodni sajam starih zanata koji označava kontinuitet ostvarenih ciljeva i rezultata Projekta «Oživljavanje starih zanata u prekograničnom regionu», realizovanog sa bugarskim partnerima 2014.godine.

Projekat je imao za cilj da stvori povoljne uslove za oživljavanje starih zanata i uspostavi kontakte između zanatlija sa bugarske i srpske strane kao i da promoviše zanatske unikatne proizvode putem kataloga, inetrnet prezentacije i putem organizovanja otvorenog sajma kao javne manifestacije.

Projektom je uspostavljen temelj za dugoročnu esnafsku saradnju što potvrđuje i veliko interesovanje i dolazak brojnih učesnika iz Bugarske i regiona na ovaj Sajam.

Zvanično otvaranje Trećeg Međunarodnog sajma zanatstva predviđeno je u subotu, 14.maja 2016. u 11 časova u prostoru Kuće starih zanata u ul.Kosovke devojke 6/a, a tokom trodnevnog trajanja Sajma, 14, 15. i 16.maja učesnici će svoje zanatske proizvode izlagati na Trgu Kralja Milana (plato ispred Galerije Srbija).

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *