Točak sudbine - Rrota tari sutara TV emisije

Otvorena vrata OŠ“Vuk Karadžič“ za svu decu Niša

Osnovna škola “Vuk Karadžić” nalazi se u Nišu, na teritoriji gradske opštine Crveni Krst. Nosi ime reformatora srpskog jezika, sakupljača narodnih umotvorina i pisca prvog rečnika srpskog jezika, Vuka Karadžića.

Škola je osnovana 1927. godine. Sadašnji naziv nosi od 1934. godine. Nastavu danas pohađa oko 370 učenika. Nastava se odvija u 12 klasičnih učionica, tri kabineta i fiskulturnoj sali.

Strani jezici koji se uče u školi su engleski i nemački jezik. Nastava se odvija u dve smene. U školi je organizovan produženi boravak za učenike mlađih razreda.

Ovo je jedna od škola u kojoj 98 procenata učenika čine deca iz romske zajednice. Nastavnici i učenici u cilju promocije svoje škole organizovali su „Igre bez granica“, i time pozivaju svu decu Niša da budu učenici ove škole.

Ovaj Tv paket je deo projekta „Točak sudbine – Rromani rrota“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Niša, na osnovu konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2021.godini, stavovi izneti u ovom video materijalu predstavljaju stavove autora projekta nužno ne izražavaju stavove Grada Niša. 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *