Vesti Vesti

Otvoren sajam „Wine Vision by Open Balkan“: Vinitaly i italijanska agencija za spoljnu trgovinu u Beograd doveli najbolje italijanske vinare

Danas je na Beogradskom sajmu svečano otvoren najveći sajam vina u jugoistočnoj Evropi – “Wine Vision by open Balkan“, i u naredna tri dana u Beogradu će se piti i najbolja italijanska vina iz svih krajeva ove prelepe zemlje.


Italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ICE/ITA) u Srbiji u saradnji sa predstavnicima najvećeg svetske smotre vina Vinitaly i sajmom Veronafiere, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, u Beograd su doveli više od 50 najpoznatijih italijanskih firmi iz sektora vinske industrije.

Direktor ICE kancelarije u Beogradu, Antonio Ventreska, istakao je da je glavni cilj da se na ovom sajmu ostvare ozbiljni i dugoročni partnerski odnosi.

– U protekle dve i po godine uvoz iz Italije u Srbiju je u stalnom porastu. Mi smo od 3,7 miliona evra u 2020, stigli do 5,6 miliona evra u prvih sedam meseci ove godine. Čak smo pretekli i Crnu Goru, te smo sada na drugom mestu iza Severne Makedonije kao glavni uvoznik u Srbiji – rekao je Ventreska.

– Srpski potrošači značajno cene kvalitetna vina, pa je i cena italijanskih vina porasla za 30 odsto, tako da srednja cena po flaši vina iznosi 5,6 evra. Ono što Agencija planira je da nastavi ovim putem, jer je za nas Srbija centar balkanskog tržišta, čemu svedoči i ovaj sajam. Nameravamo da nadalje razvijamo trgovinske odnose i da doprinesemo trendu rasta kojem svedočimo – naglasio je direktor ICE kancelarije u Beogradu Antonio Ventreska.

izvor: https://www.blic.rs/slobodno-vreme/svecano-otvoren-sajam-wine-vision-by-open-balkan/93qfrm1

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *