Vesti Vesti

Otvoren konkurs za POLITEIA Regionalnu školu za participaciju mladih 2023 

Fondacija Centar za demokratiju, u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva iz regiona Zapadnog Balkana, u okviru projekta „Regionalni dijalog mladih za Evropu“ organizuje POLITEIA Regionalnu školu za participaciju mladih.  

Škola će biti održana od 6. do 12. jula 2023. u Nišu, a konkurs za prijem učesnika/ca je otvoren do 4. juna 2023. godine.  

Tradicionalna POLITEIA škola prepoznata je kao jedan od vodećih neformalnih programa edukacije za mlade u regionu, sa preko 1.800 polaznika/ca od 1997. godine do danas.  

Neka od glavnih pitanja koja će biti u fokusu ovogodišnje POLITEA škole su: Evropska unija i proširenje – Zapadni Balkan i pristupanje EU: zastoj ili napredak? Kakav ekonomski i društveni napredak donosi usvajanje evropskih standarda? Javni prostor – inkluzivan, demokratski, bez govora mržnje i bez lažnih vesti. Regionalna saradnja – uslov za pristupanje ili realna potreba na Zapadnom Balkanu? Kakve su politike za mlade u EU i na Zapadnom Balkanu?  

Učešće u POLITEIA regionalnoj školi za participaciju mladih 2023 je otvoreno za sve punoletne srednjoškolce, studente, aktiviste i mlade stručnjake uzrasta 18-25 godina iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova* i Severne Makedonije. Više informacija zainteresovani mogu pronaći na portalu: www.politeia.institute  

Regionalni dijalog mladih za Evropu realizuje se uz finansijsku podršku Evropske unije.  

Fondacija Centar za demokratiju

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *