Vesti Vesti

11-godišnje dete u Pukovcu ponelo u školskoj torbi nož!

Pre tri dana je na društvenoj mreži FB postavljen post od strane Danijela MIlanovića s sledećim tekstom:

Danas je u skoli u Pukovcu maloletno dete iz Doljevca I.Š ponelo noz u torbi, sa namerom da ozbiljno povredi romsku decu koja idu sa njim u skoli. Razlog za to je mrznja prema romskoj deci, nebitnog uzrasta i pola.Nazalost protiv tog decaka starog svega 10-11 godina postoje brojne prijave, tuzbe kao i zalbe od devojcica, decaka, nastavnika, direktora pa cak i pedagoga .Niko do sad nije preuzeo nista povodom toga, da tom malisanu koji pohadja 5-ti razred pruze potrebnu pomoc, kako bi se to dete sto pre oporavilo od tog poremecaja koji ima u glavi. Nadam se da danasnji pokusaj da povredi decu medju kojima je bio i moj sin, poslednja opomena svim nadleznim insitucijama da najozbiljnije shvate da imaju ozbiljan problem sa detetom, koji ce za par godina da izraste u KOSTU i napravi nesto sto se nikada vise nemoze vratiti.

https://www.facebook.com/danijel.milanovic.9461

Da li će I.Š. postati jedan od budućih nasilnika, ili član neke bande, sekte, … ne znamo, ali znamo da je vreme da se ovom detetu pruži stručna pomoć kako već sutra ne bi bilo kasno.

Novinar naše produkcije je razgovarao sa gospodinom Danijelom, i prema njegovim rečima sve se ovo odigralo 5.09.2023.godine u OŠ „Vuk Karadžić“ u Pukovcu, na žalost reakcija škole je izostala, najmanje je moglo da se sa detetom porazgovara, kao i u svakom razredu bar na jednom času razgovarati sa decom o nasilju prema vršnjacima, diskriminaciji, predrasudama … Uskoro objavljujemo intervju sa g.Danijelom Milanović iz Doljevca.

Naš APEL zaposlenima u OŠ „VUk Karadžić“ , socijalnoj službi kao i MUP-a je da što pre reaguju na ovaj događaj, i na pravi način reše problem.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *