Vesti Vesti

Održano Palilulsko veče

Sinoć je „Palilulsko veče“ okupilo veliki broj meštana te opštine, ali i čitavog grada Niša. Kod Palilulske rampe nastupio je domaći niški bend „Crne mambe“. Inače, ova tradicionalna manifestacija se održava u sklopu obeležavanja gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Manifestaciju su otvorili učenici OŠ „Bubanjski heroji“ predstavom „Stari Niš“, koja je privukla pažnju okupljenih. Nakon toga, usledila je svečana dodela zahvalnica Gradske opštine Palilula za postignute rezultate i doprinos zajednici.

Među nagrađenima su bili UG Radne akcije Delijski vis Niš, Fondacija „Mozzart“, Branka Aranđelović, direktorka SC „Čair“, Goran Šepa Gale Kerber, Bata Zlatković, Porodica Nedović, Zoran Mišić, Milinko Petronijević, Zoran Alisanović Kenda i Klub privrednika „Naissus”. Gosti slave grada, ali i Paliluske večeri, su bili delegacije iz Republike Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske – Grad Bjeljina, Republike Hrvatske (Vjeće srpske nacionalne manjine Grada Rijeke), Republike Srbije iz Smedereva (D.O.O. Komposting) i iz Niša (Vatrogas Niš). Vojni orkestar pod vođstvom Dejana Đorđevića priredio je sjajan nastup, a potom su „Crne mambe“ i Neša Saita sa svojim džez, bluz i etno ritmovima nastavili da zabavljaju prisutne do kasno u noć.

Uz bogat zabavni program, održavalo se i takmičenje u klikerima, dok su se turistički i ugostiteljski radnici nadmetali u kulinarstvu. Posetioci su mogli da uživaju i u izložbi domaće radinosti.

Ulice Episkopska, Božidarčeva, Vojvode Gojka i Hajduk Veljkova bile su pune Palilulaca i Nišlija, koji su već navikli da Palilulsko veče provedu u ovom živopisnom delu grada, niškoj Paliluli.

izvor https://gradskiportal018.rs/odrzano-palilulsko-vece-uz-crne-mambe-predstavu-osnovaca/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *