Vesti

OBIJEN MUZEJ ROMSKE KULTURE U BEOGRADU

Muzej romske kulture koji se nalazi u Ruzveltovoj ulici, obijen je juče oko 16.00 sati, potvrđeno je za „Blic“. Za sada nepoznate osobe razbile su izlog muzeja i izvršili premetačinu celokupnog prostora u muzeju.

Kako je direktor muzeja, Dragoljub Acković, rekao za „Blic“, njemu je policija tokom današnjeg dana javila da se desilo obijanje, a za sada se ne zna da li je nešto ukradeno.

Acković napominje da su se njegove kolege nalazile na licu mesta gde je policija izvršila uviđaj.

– Ja nisam mogao da odem, pošto čekam rezultate da li sam pozitivan na korona virus, ali čuo sam da je izvršena premetačina mnogih stvari – naveo je direktor.

Kako je on još dodao, policija je na licu mesta zatekla oštećena ulazna vrata, polomljeno staklo i bilo je prevrnuto i rastureno još nekoliko stvari koji se tamo nalaze. Kako je još dodao Acković, nikada do sada nije bilo problema u funcionisanju muzeja.

– Verovatno su preturali kako bi našli neki novac. Za sada se ne može tačno utvrditi da li nešto u muzeju fali od stvari koje se tamo nalazile. Jedino je dobro što nije lomljen unutrašnji inventar – dodao je Acković.

Muzej u trenutku obijanja nije radio, a sada je takođe zatvoren.

izvor:

https://www.blic.rs/vesti/hronika/obijen-muzej-romske-kulture-razbojnici-ispreturali-prostorije-pretpostavlja-se-da-je/6kqyswe

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *