Vesti Vesti

Na izbornoj listi SNS-a za poslanike “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” tri pripadnika romske zajednice.

Za razliku od prethodnih parlamentarnih izbora, kada je na listi vladajuće Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Za našu decu” bilo dva kandidata romske nacionalnosti za narodne poslanike, sada ih je tri.

U skupštinskim klupama iz SNS-a, u sazivu koji je raspušten, sedeli su poslanici, propadnici romske zajednice, romolog Dragoljub Acković iz Beograda i specijalizovani strukovni vaspitač Sandra Joković iz Kraljeva.

Nataša Tasić Knežević

Po prvi put od kada se glasa za narodne poslanike je jedna Romkinja visokokotirana na nekoj parlamentarnoj Izbornoj listi, a ovog puta to je operka umetnica Nataša Tasić Knežević koja se nalazi na visokom 16 mestu na listi kandidata za narodne poslanike Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”

Na 105 mestu nalazi se poznati dugogodišnji aktivista romolog Dragoljub Acković iz Beograda.

Sandra Joković

Na 125 mestu na listi kandidata za narodne poslanike Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” nalazi se specijalizovani strukovni vaspitač Sandra Joković iz Kraljeva. Joković je bila narodni poslanik i u sazivu Skupštine Srbije koji je pre dva dana raspušten.

izvor: https://rominfomedia.rs/2022/02/18/tri-pripadnika-romske-zajednice-na-izbornoj-listi-sns-a-za-poslanike-aleksandar-vucic-zajedno-mozemo-sve/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *