Vesti Vesti

Mladi Romi obučeni za pisanje i upravljanje projektima soc.preduzetništva

Član beogradskog Gradskog veća Dragomir Petronijević izjavio je danas da je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta mladih Roma i Romkinja“ 10 mladih pripadnika te manjinske zajednice obučeno za pisanje i upravljanje projektima socijalnog preduzetništva.

„Ovim projektom smo deset mladih Roma obučili kako da pišu projekte, kako da ih rade, kako da se bore i predstavljaju sve gradjane romske nacionalnosti na nivou grada Beograda“, rekao je Petronijević novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, zbog nasilja u romskim porodicama nad devojkama važno je da Romkinje imaju znanje i veštine da bi se izborile za svoja prava i time unapredile svoj status u društvu.

Petronijević je kazao da se mnogo radi na zapošljavanju Roma i da predstavnici vlasti Romima treba da obezbede jednake uslove da započnu svoj biznis, kako bi postali socijalno nezavisni.

„U preduzetništvu ima mnogo mladih i kreativnih ljudi koji traže svoje mesto, a na nama je da Romima, kao i svim gradjanima, pružimo jednake uslove da mogu da započnu svoj biznis i da budu socijalno nezavisni“, rekao je Petronijević.

Projektom „Podizanje kapaciteta mladih Roma i Romkinja“ sedam mladih Romkinja i tri mlada Roma uzrasta od 15 do 20 godina naučilo je da radi u timu, da piše predloge projekta, da javno nastupa i da sprovodi i poštuje odredjene procedure.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *