Vesti Vesti

Mladi Nemci kamenjem na azilante!

Nemački političari traže rigorozne mere za smanjenje azilanata iz Jugoistočne Evrope, a one s Balkana odmah vraćaju nazad. BERLIN – Nekoliko mladih, među kojima su bile i dve žene, napali su kamenjem azilantski dom u Zangerhauzenu u Saksoniji-Anhlat, pri čemu je jedan od napadača, izgleda, pozdravljao nacističkim pozdravom „Hajl Hitler“, prenose danas nemački mediji.

Protiv napadača, koji su i uzvikivali parole mržnje prema strancima, pokrenut je postupak, prenose mediji i navode da su i pre nekoliko dana u Halberštatu, u istoj pokrajini, mladi bacali kamenje na jedan azilantski dom i na saradnike Crvenog krsta, pri čemu je jedna 20-godišnja devojka povređena.

Migranti su bili meta napada desničara u Hamburgu, Bonu, Drezdenu, Minsteru, Manhajmu, Štutgartu, Ingolštatu, Nirnbergu i drugim nemačkim gradovima, prenose mediji.

Pitanje smeštaja azilanata pokreće ozbiljne političke diskusije, pošto se građani često protive da se u njihovoj blizini nastane izbeglice u čijim domovima je u ovoj godini, kako prenose mediji, izbilo najmanje deset požara. U lavini migranata koja se ove godine sručila na Nemačku, političari, pre svega ukazuju na one sa Balkana, tražeći da se odmah deportuju nazad, pošto u balkanskim zemljama nema ni rata ni političkog progona.

Ovih dana je lider Hrišćansko-socijalne unije i predsednik bavarske vlade Horst Zehofer zahtevao „rigorozne mere“ kako bi se smanjio broj azilanata iz Jugoistocne Evrope i rekao da čak 40 odsto podnosilaca zahteva dolazi sa Zapadnog Balkana. „Tako više ne ide“, rekao je Zehofer, dodajući da je broj odobrenih zahteva jednak nuli i zahtevao rigorozne mere kako bi se sprecio dolazak azilanata.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *