Vesti Vesti

Kontrola NVO u Vranju?

S ciljem prikupljanja podataka o broju nevladinih organizacija i uređenja baze podataka, član Gradskog veća za nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije Dejan Bajramović uputio je molbu predstavnicima civilnog sektora da popune upitnik i dostave ga na njegovu i-mejl adresu radi unapređenja kapaciteta udruženja građana.

Odmah su se pojavile spekulacije da je ovo pokušaj stavljanja pod kontrolu nevladinog sektora od strane vlasti, ali Bajramović to odlučno demantuje.

– Ne radi se ni o kakvoj “kontroli”, već koordinaciji aktivnosti NVO i Grada kao vida bolje saradnje u interesu građana.

Ova materija, po mojim saznanjima, nije ažurirana pet do deset godina, pa smo ovu akciju započeli zbog umrežavanja i zbog budućeg delovanja NVO – izjavio je Bajramović za portal Vranjske.

Krajnji cilj je da se svaka delatnost NVO upiše bar na jednoj stranici štampanog izdanja Mesečnika grada.

– Naravno, ako za to postoji mogućnost.

Ako ne, sam ću osnovati mesečnik na tu temu kako bi krajnji korisnici i građani Vranja znali do detalja aktivnosti NVO na području Grada i time lakše ostvarivali svoja prava – kazao je Bajramović.

Grad projektno finansira NVO, a suština ove inicijative je u tome da građani u koordinaciji sa gradom mogu da se obrate i NVO za određenu vrstu pomoći koju su oni zacrtali projektom.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *