Vesti Vesti

Još uvek nema rešenja za Bulevar 12 februar

180 dana bez struje naselje Bulevar 12 februar, 24 porodice sa oko 150 članova porodica. Priča koja je punih 5 meseci bila stagnirajuća da bi posle toga došlo do dva protesta ispred radske kuće i odlazak predstavnika naselja, grada, distribucije i predstavnika Opre Roma Srbija na razgovor sa sada bivšom ministarkom za rudarstvo i energetiku Zorana Mihajlović, gde je između ostalog dogovoreno da se na neki način moraju stvoriti uslovi za ove građane da imaju struju, a da oni moraju da plaćaju potrošnju struje.

Gradonačelnica Niša kaže:

„Mi smo razgovarali sa prethodnom ministarkom, sada će verovatno zahtevi građana iz naselja 12. februar otići ka kabinetu nove ministarke. O tome ćemo takođe razgovarati narednih nedelja, s obzirom na to da ide zima i hladnije vreme. Ono što je važno, to je da sve ono što je Ministarstvo tražilo od Grada Niša, a to je da popiše broj kuća, da kažemo u kakvom su statusu njihovi objekti, to smo za sada uradili. Sada očekujemo naredni korak Ministarstva energetike“, izjavila je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

Iz Opre Roma poručuju

Pokret Opre Roma poslao je pozivno pismo premijerki Srbije Ani Brnabić za sastanak koji je obećan za 26. 10. 2022. ali na poziv nije odgovorio ni šef kabineta bivše ministarke Zorane Mihajlović, niti šef kabineta nove ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović“, navodi se u saopštenju Pokreta. Dodaje se da je nakon smene ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, pitanje naselja „12. februar“ ostalo nerazrešeno. Stanovnici naselja predali su predstavnicima grada listu zahteva na kojoj je, na prvom mestu, da Elektrodistribucija Niš (EDB) naselju obezbedi „neprekidnu, bezbednu i jeftinu isporuku električne energije“.

Traže i obezbeđivanje tehničkih uslova za merenje potrošnje svakog domaćinstva ponaosob kao i da im niška EDB otpiše dugove nastali pre 17. oktobra prošle godine

Pitanje oko struje u naselju 12. februar u Nišu je urgentno i zahteva urgentno rešenje, naročito jer dolazi zimski period, upozorava se u saopštenju.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *