Vesti Vesti

Još jedan prijem građana kod gradonačelnice grada Niša

U odnosu na ranije održane prijeme građana, na današnjem prijemu u Gradskoj kući, prema rečima gradonačelnice, jedna od tema koja dominirala je kupovina seoskih kuća za koju se mahom odlučuju mladi bračni parovi sa više dece. Kao najveći problem ističu da su kuće za koje su zainteresovani na tom području nelegalizovane.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je ocenila da je Ministarstvo za brigu o selu raspisalo konkurs koji je atraktivan posebno za mlade bračne parove sa više dece. Svi koji su zainteresovani i koji pronađu kuću na selu koja je na prodaju, mogu da računaju na našu pomoć u prikupljanju potrebne dokumentacije za učešće na konkurs.

Osvrnula se na problem sa nedovoljnim brojem u vrtićima i da je pre samo 20 meseci na listi čekanja bilo oko 1300,  a da je sada svega 631 dete.

Ona je najavila i otvaranje novih vrtića i podsetila na novootvoreni vrtić „Brodić“ u u Brzom Brodu i u Novom Selu čije je otvaranje planirano za jun mesec.

Svi građani koji imaju neki problem i žele da se obrate Gradu i gradonačelnici mogu da se obrate putem telefona 018/ 504 – 728 i slanjem mejla na gradonacelnica.nisa@rs.

Putna i komunalna infrastruktura su teme svakog organizovanog prijema građana. Imovinskopravni odnosi, koji decenijama nisu rešavani, usporavaju početak izgradnje pojedinih ulica, kazala je Sotirovski koja je sa saradnicima razgovarala sa građanima.

Na prijemu je bilo pitanja iz oblasti socijalne politike i ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom u obrazovnom procesu, navela je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Probleme je lakše rešavati u neposrednoj komunikaciji sa građanima koji se javljaju za prijem u velikom broju i ta praksa će biti nastavljena. Organizovani prijemi su dobar način za otklanjate prepreke na putu do konačnog rešenja, zaključak je posle današnjeg susreta sa građanima.

izvor: https://www.ni.rs/povecano-interesovanje-za-kupovinu-kuca-na-selu/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *