Vesti Vesti

Iz gradske kase 10 miliona dinara za medije, tri puta manje nego 2016.g.

Sekretarijat za kulturu i informisanje Grada Niša i Media i reform centar Niš su  organizovali  javnu tribinu „U susret medijskom konkursu Grada Niša za 2017“. U cilju transparentnijeg procesa konkursnog sufinansiranja medijskog sadržaja, na tribini je bilo reči o mogućim unapređenjima raspisivanja i realizacije medijskog konkursa u Nišu.

Ovom prilikom su predstavljeni i rezultati istraživanja sa medijima i građanima, koje je realizovano u okviru projekta Media i reform centra Niš „Građani, mediji i lokalna vlast – partnerstvo u javnom interesu“.

Na tribini su učestvovali predstavnici Grada Niša, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Media i reform centra Niš.

“Ne očekujem previše novina, konkurs će biti raspisan vrlo brzo. Ono što trenutno sve najviše interesuje jeste budžet, u pitanju je 10 miliona i 278.000 dinara, što je drastično smanjenje nego prošle  godine, kada je buđžet bio veći od 30 miliona dinara. Grad se odlučio da se opredeli za ovolikiu sumu, ja sam lično očekivao veću pažnju medija još kada je doneta odluka prošle godine. Postoji mogućnost da se promeni budžet, da se raspiše novi konkurs.  – rekao je Nebojša Stevanović iz Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *