Vesti Vesti

INFORMER odgovorio na naš dopis.

savet
Poštovani Turkijane,
Redakcija „Informera“ se izvinjava zbog propusta (u nastavku je mejl odgovornog urednika), kažu da su izbrisali sporne komentare (molim Vas proverite) I da im je žao što se to dogodilo. Da li je za Vas problem ovim rešen?
Srdačan pozdrav,
Gordana Novaković
Povodom vašeg dopisa vezanog za žalbu NVO Roma world zbog komentara ispod teksta „Uhapšena majka monstrum iz romskog naselja u Beogradu“.
Redakcija portala Informer.rs izražava najdublje žaljenje i nudi iskreno izvinjenje zbog komentara koji su se omaškom, na samo nekoliko minuta, naši ispod pomenutog teksta.
Redakcija Informera.rs ni ja, kao odgovorni urednik ni u kom slučaju ne stojimo iza iznetih stavova, niti takvi stavovi imaju mesta na našem portalu. Greška je uočena vrlo brzo i sporni komentari su zabranjeni, odnosno uklonjeni, još u toku jučerašnjeg dana, dakle pre nego što smo od vas dobili ovaj vaš dopis.
Ne postoji opravdanje za ovakav propust, iako dnevno kroz ruke naših moderatora prođe na hiljade komentara.
Najljubaznije vas molimo da prihvatite naše iskreno izvinjenje, uz obavezu i obećanje da će ubuduće naši moderatori biti daleko pažljivi u odobravanju komentara.
 
S velikim poštovanjem
Aleksandar Saša Ignjatović
odgovorni urednik
Ovo je gest dobre volje ali produkcija Roma World se Savetu za štampu obratila jer je prekršen KODEKS novinara RS, i zato smo uputili ponovni zahtev Savetu za štampu da se naslov promeni!
Poštovana Gordana,

hvala Vam na brzoj reakciji kao i na reakciji kolega iz INFORMERA u cilju brisanja komentara. Međutim naša reakcija(prigovor) je bila na sam naslov teksta gde se pominje nacionalna pripadnost osobe koja je akter u celoj priči. Mislimo da je upravo taj naslov i izazvao takvu reakciju građana. Mi apelujemo da ubuduće kolege ne naglašavaju nacionalnu pripadnost pogotovu romske zajednice. Smatramo da Savet za štampu u skladu sa svojim ovlašćenjima može da utiče na novinare i urednike ovog lista da ubuduće kada pišu svoje story povedu malo više računa o ovom problemu.“Uhapšena majka monstrum iz romskog naselja u Beogradu“, možda je naslov mogao biti  „Uhapšena majka monstrum  u Beogradu“. Mislim da se pripadnicima drugih nacioalnosti kada se pišu neke priće o njima ne pominje njihova nacionalna pripadnost, srpska, albanska, turska, mađarska, engelska itd. 
 
Srdačan pozdrav,
Turkijan Redžepi.
glodur produkcija Roma World

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *