Vesti Vesti

Grad Kragujevac dobio nagradu SE

Grad Kragujevac, belgijski grad Gent i španska prestonica Madrid dobitnici su nagrada Saveta Evrope za najuspešnije programe u inkluziji Roma.

Na konkursu koji je organizovao Sekretarijat Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, Grad Kragujevac i italijanska regija Ređo Emilija osvojili su drugo mesto, iza Genta iz Belgije, dok je Madrid sa svojim projektom na trećem mestu.

Grad Kragujevac i Obrazovno – kulturna zajednica Roma “Romanipen” bili su partneri na projektu “Snažni od početka”, čiji je nosilac Centar za interaktivnu pedagogiju regije Ređo Emilija. Projekat se bavi unapređenjem roditeljskih veština i kućnog okruženja za učenje i razvoj, a jedan od ciljeva projekta je podrška romskim roditeljima i drugim članovima porodice da uspešnije ostvare svoje uloge.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, u okviru kampanje “Dosta”, svake druge godine dodeljuje nagrade gradovima i opštinama koji su implementirali kreativne inovacije za efikasniju i dugoročniju integraciju Roma.

Svečana dodela nagrada održaće se 21. oktobra u Strazburu, tokom 29. zasedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

izvor

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *