Video

Godišnji sastanak Savetodavne grupe ROMACTED Programa u Srbiji

Program ROMACTED je počeo da se sprovodi 2017. godine, a u Srbiji je započeo ceremonijom potpisivanja protokola saradnje između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, 11 gradonačelnika/ca i predsednika/ca opština, kao i Saveta Evrope, 29. maja 2018.

Na ovogodišnjem događaju  pristnima se prvi  obratio šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Tobias FLESENKEMPER, potom Mirjana MAKSIMOVIĆ, predstavnica Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i Nenad IVANIŠEVIĆ, član Koordinacionog tela za praćenje sprovođenja Strategije Republike Srbije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja (2016-2025). U drugom delu obratili su se  predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Francuske ambasade u Srbiji, u čast predsedavanja Francuske Savetom Evrope.

11 predstavnika gradova i opština, kao i romske zajednice – iz Kragujevca, Niša, Odžaka, Kostolca, Prokuplja, Smedereva, Subotice, Vranja, Vrnjačke Banje, Zaječara i Zvezdare, su predstavili postignute rezultate u proteklih godinu dana od početka realizacije programa.

 

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *