Drugi pišu

GO Crveni Krst- Manje sredstava za socijalna davanja, ali iznos budžeta za narednu godinu ostaje isti

Na današnjoj sednici Skupštine GO Crveni Krst usvojen je budžet za narednu godinu, čiji će iznos biti isti kao i u tekućoj godini.

Međutim, smanjena su sredstva za socijalna davanja, dok su povećana sredstva za potrebe atarskih puteva, koja su duplirana, i za potrebe mladih, tačnije Kancelarije za mlade Niš.

Jedna od najvažnijih odluka današnje sednice Skupštine Gradske opštine Crveni Krst je usvajanje budžeta za 2023. godinu. Budžet i za 2023. godinu će biti isti kao i ove godine, Nismo povećavali ukupni iznos, jedino smo smanjili oko tri miliona dinara koji se tiču budžeta Skupštine, i smanjili smo oko četiri miliona što se tiče socijalnih davanja“ izjavio je predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

One je dodao da je, i pored smanjenja sredstava za socijalna davanja, Gradska opština već napravila konstrukciju finansiranja za trista porodica, koje imaju troje ili više dece, i dvesta porodica samohranih roditelja, koji će nastaviti da dobijaju finansijsku pomoć.

Zahvaljujući tom smanjenju više sredstva će biti namenjeno za izgradnju atarskih puteva, i za Kancelariju za mlade koja će dobiti miliona i dvesta hiljada.

„Povećali smo sredstva za atarske puteve za sto posto. Sada ćemo imati šest miliona za naš tender za izgradnju nekategorisanih puteva. Takođe smo povećali sredstva za razvoj sporta i omladine i Kancelarije za mlade. Ta sredstva iznose oko milion i dvesta hiljada, ali ukupno, budžet ostaje isti kao i ove godine“, rekao je Miroslav Milutinović.

Milutinović je dodao je prezadovoljan realizacijom budžeta za ovu godinu, naročito time što su svi programi, koji se tiču komunalne infrastrukture, urađeni, kao i rekonstrukcijom škole u Leskoviku.

izvor https://gradskiportal018.rs/2022/12/12/go-crveni-krst-iznos-budzeta-za-narednu-godinu-ostaje-isti-ali-manje-sredstava-za-socijalna-davanja/?fbclid=IwAR3bLYnESBImlvQn1vlU3OJ08jAlx_nvu5K0PZ8kyG95UCcFQnalYtYpBbw

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *