Vesti

Da li se i Romi međusobno diskriminišu?

Prema pisanju portala RomInfomedia ovaj medij je nepoželjan u izveštavanju o aktivnostima Doma kulture Roma iz Leskovca na čijem je čelu  vd direktora  Nebojša Ajvazović.

Vd direktor Ajvazović, iz samo njemu poznatih razloga je RomInfomedia izbacio sa mejling liste kao “nepoželjan” i već na više organizovanih aktivnisti Doma kulture Roma nisu pozvani.  Poziv nisu dobili ni za današnju konferenciju za medije koja je održana u DK Roma povodom održane likovne kolonije.  Za današnju konferenciju su saznali od kolega novinara koji su dobili poziv, napominju iz ovog medija.

-Uredno obaveštavamo medije o našim aktivnostima, Dom kulture Roma ima čoveka koji radi na kompjuteru i koji poziva medije kako bi pratili naše aktivnosti, kazao je Nebojša Ajvazović vd direktora Doma kulture Roma.

Međutim, DK Roma nema konkretnog čoveka, kako je rekao Ajvazović, koji je zadužen za medije u ovoj  kulturnoj ustanovi.

Od kolega novinara su dobili povratnu informaciju da njih nema na mejling listi DK Roma sa koje oni dobijaju pozive za konferencije.

Produkcija Roma World osuđuje ovakvo  ponašanje g. Ajvazovića, pre svega jer je dotični gospodin i sam pripadnik romske zajednice, jedan od vodećih ljudi romske stranke Jedinstvo kao i vd direktor jedne kulturne ustanove.

 

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *