Vesti

Auto put smrti?

Listajući FB stranice naiđem na sledeći status:
Ljudi ovo je neverovatno pre sat vreme se desilo u Gornjoj Carsiji (Romska Mahala) …  Udario dete  kolima od mozda 8-9god i umesto da pruza pomoc nego se i Silio na ljude… Vec ovo je 5-6 put kako se ovo desava емотикон frown ,a i naravno gospode odlucili da je put Magistralan da nema ni znaka ni lezeceg policajca , ajde nije bitno tu zive romi i voze kako hocu MA ONI MOGU TU DA NAPRAVE I AUTOPUT …dokle ce je tako ja ne znam zato Apelujem Na Gradonacelnika Vranja i Na premijera Vucica da rese ovo da se stavlja Betonske Lezece i da je znak 20km, ili ce svi romi da stane na taj Magistralan put dok ne pravite Betonske Lezece… Ili sta cekate da neko romce malo pogine ili bilo koje nacije Aa!“izvor

Starosedeoci ovog naselja navode da je pre 5-6 godina Gornja Čaršija u Vranju imala i „ležećeg policajca“ čak i znak koji ukazuje na smanjenje odnosno prilagođavanje brzine vozila. Mada Zakon o Bezbednosti  saobraćaja je definisao kretanje vozila u ovakvim slučajevima:

Ukoliko nema postavljenih saobraćajnih znakova sa ograničenjima brzine u tom slučaju važe opšta ograničenja brzine koja su zakonski propisana po kategoriji puta kojim se krećete i morate ih znati i poštovati. U naselju je ograničenje kretanja vozila 50 km/h. Postavljamo pitanje da li je potrebno da se usmrti neka osoba da bi se postavili znakovi koji upozoravaju na ograničenje brzine i tzv.  ležećih policajaca obzirom da se ovakvi nemili događaji dešavaju nekoliko puta godišnje?

Dragi sugrađani, predlažem da se pre svega obratite vašem koordinatoru za romska pitanja u cilju rešavanja ovog problema. Ili možete se organizovati i sami pa poslati pisani zahtev Upravi za komunalne delatnosti, Direkciji za izgradnju grada kao i obavezno obavestiti medije o ovome.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *