Vesti Vesti

Novi Zakon o fiskalizaciji tera prodavce sa pijaca na proteste

Više stotina pijačnih prodavaca okupilo se danas u Beograd na protestu zbog uveđenja elektronske fiskalizacije na pijace. Nezadovoljnim trgovcima pridružili su se i južnjaci, a na niškim pijacama, onim u Leskovcu i Prokuplju se umesto robe, mogu videti samo zatvorene tezge.

Mnoge Nišlije iznenadile su jutros prazne i zatvorene tezge, pa su planiranu kupovinu morali da obave u nekoj od prodavnica ili marketa. Razlog je uveđenje elektonske fiskalizacije zbog koje su niški prodavci i ranije zatvarali tezge, ali kako nisu uspeli da skrenu pažnju javnosti, mnogi su se danas uputili u Beograd na veliki protest.

Prodavci nezadovoljni zbog uvođenja fiskalizacije. Par onih koji nisu uspeli da odu, kažu da će im fiskalizacija uništiti posao i da takvo postupanje nema nikakvog smisla, kao i da je protest sasvim opravdan, jer drugog načina nema.

Novim Zakonom o fiskalizaciji propisano je da prodavci na pijacama kao i većina paušalaca koji do sada nisu bili obuhvaćeni fiskalnim kasama, od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase.

Identična situacija je i u ostalim gradovima na jugu Srbije, a kako javljaju beogradski mediji, nezadovoljni građani protestnom šetnjom blokirali su centar prestonice.

Izvor: https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Protest-pijacnih-prodavaca-u-Beogradu-na-jugu-zatvorene-tezge.sr.html

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *