Vesti Vesti

Gradonačelnica grada Niša posetila naselje Jevrejsko groblje i čestitala Đurđevdan

Svim građanima koji slave gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je Đurđevdan, a Romima na Jevrejskom groblju i lično, jer ih je jutros obišla sa predstavnicima Nacionalnog saveta Roma, interesovala se kako žive, da li su vakcinisani, da li deca idu u školu, da li imaju zdravstvene knjižice.

“Želim da čestitam svima onima koji danas slave Đurđevdan. Mi smo danas obišli jednu od Romskih mahala koja se nalazi na Jevrejskom groblju. Želim da svim Romima poželim Bahtalo Erdelezi. Došli smo da vidimo kako žive, kako proslavljaju današnji dan, takođe je bila prilika da ih upitamo da li su se vakcinisali, da li deca idu u školu i da li imaju zdravstvene knjižice”- rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Слика може припадати 2 особе, људи стоје, people sitting и напољу

Kao članica Nacionalne koalicije za okončanje dečjih brakova ukazala je na štetnost dečjih brakova. Ona ih je obavestila da će Grad Niš aplicirati kod stranih fondova i ministarstava Srbije sa projektima u cilju poboljšanja životnih uslova romske populacije u Nišu u oblasti stanovanja, zapošljavanja, obrazovanja, kulture i pozvala ih da se vakcinišu.

Tokom razgovora dogovoreno je da se sačini popis dece koja nisu obuhvaćena školskim sistemom.

Kada se budu stekli uslovi romska mahala na Jevrejskom groblju će biti raseljena obezbeđivanjem stanova za žitelje te mahale, a Jevrejsko groblje će biti uređeni memorijalni kompleks.

Слика може припадати 1 особа, стоји и напољу

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *