Vesti Vesti

2,3 miliona eura iz fondova EU

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade Roma, dr Nenad Ivanišević, razgovarao je danas sa predstavnicima Romskog obrazovnog fonda. Jedna od glavnih tema bila je zajednička realizacija projekta ,,Unapređivanje mogućnosti za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i reintegraciju povratnika“ vredan preko 2,3 miliona evra, koji sprovodi ta fondacija uz podršku Nemačke razvojne banke KfW.

Projekat sadrži dve prioritetne oblasti Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji i naredni koraci će biti usmereni ka zajedničkoj saradnji resornog ministarstva i Fonda za obrazovanje Roma u Srbiji ( REF ).
Menadžerka projekta za Srbiju, Nataša Kočić Rakočević, istakla je da je projektom planirano 500 stipendija za Rome u stručnom obrazovanju, 50 plaćenih stažiranja u periodu 2017-2019, a 75 svršenih srednjoškolaca iz stručnih škola ciljna su grupa za dugoročno zapošljavanje.
Projekat ,, Unapređivanje mogućnosti za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i reintegraciju povratnika“ sprovodiće se u našoj zemlji 30 meseci.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *