Vesti

100 paketa humaniratne pomoći podeljeno zavaljujući saradnji NVO ROSA-TEARFUND

Organizacija “ROSA” sa Belgijskom partnerskom organizacijom “Terafund” u poslednje dve nedelje podelila je preko 100 paketa  humanitarne pomoći za isto toliko socijalno najugroženih romskih porodica, navodi se na portalu Rominfo Media

Humanitarna pomoć podeljena je u Leskovcu, Brestovcu i Pečenjevcu, a zajedno sa romskom “Crkvom pod šatorom”, podeljena je i u  Lebanu i Lepenici pored Vladičinog Hana.

Ova humanitarna pomoć je od velikog značaja za socijalno ugrožene porodice, kako kažu, sada će im biti lakše da premoste ovaj period dok od novca koji će zaraditi od sezonskih poslova ne kupe hranu i druge životne potrebštine .

Novac za humanitarnu pomoć koja je kupljena u Leskovcu obezbedili su belgijski partneri, koje u Leskovcu predstavlja bračni par Louis i Ana-Mari Van de Vorde.

Iz organizacije “ROSA” najavili su dalje aktivnosti sa partnerskom organizacijom “Terfund”, a kao jednu od najznačajnijih za Grad Leskovac i Jablanički okrug je nabavka inkubatora za bebe koji bi se donirao Opštoj bolnici Leskovac.

Razgovori sa patrnerima i Opštom bolnicom su u toku, a organizacija “ROSA” se nada da će se ti razgovori i nabavka uspešno završiti.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.