Vesti Vesti

Podignimo svest za čistiji svet

Udruženje građana ,,OPRE ROMALEN“ iz Pirota je osnovano radi ostvarivanje ciljeva u oblasti unapređenja položaja mladih ljudi,oblasti Inkluzije Roma,zdravstvenih,socijalnih i kulturnih potencijala romske zajednice,kao i ostvarivanje ljudskih i manjiskih prava i drugih marginalizovanih grupa građana.

Ciljevi udruženja su zalaganje za unapređenje položaja mladih ljudi ranjivih grupa, socijalno uključivanje Roma i Romkinja, davanje doprinosa za zaštitu životne sredine.

13179176_1089854591085587_6907005676946674258_n

Romska naselja u Srbiji su uglavnom prepuštena sama sebi, prepuštena,  jer uglavnom lokalne samouprave kao ni JKP ne vode dovoljno računa o higijeni ili divljem rastinju u ovim naseljima. Prema rečima predsednika organizacije g.Aleksandra Durmiševića  ova organizacije će zahvaljujući projektu „Podignimo svest za čistiji svet“ u okviru  javnih radova kao mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i podrazumeva sprovođenje aktivnosti u očuvanju i zaštiti životne sredine, sticanje navika o neophodnosti održavanja opšte higijene, kulture stanovanja. Putem ovog projekta biće angažovano  10 mladih Roma i romkinja na tri meseca 6.05.2016 do 15.08.2016 godine.  Mladi Romi radiće na , lokacija mesna zajednica ,,Rasadnik“ u Romskom naselju, u Pirotu. Ono što je takođe interesantno za ovaj projekat jeste da su angažovane osobe, osobe sa prvim, drugom i trećim stepenom invaliditeta. Ciljevi projekta su  bolji odnos prema okolini, očuvanje i zaštita životne sredine, sticanje navika o neophodnosti održavanja opšte higijene, kulture stanovanja. Podizanje nivoa svesti Romske populacije u domenu uređenja i očuvanja životnog prostora. Ukupan iznos projekta 908.216 hiljada dinara.

2

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *