Vesti Vesti

Vršnjaci iz Švedske posećuju vršnjake iz Društvenog centra u Nišu

U petak, 17. jula 2015. godine, grupa mladih iz švedske organizacije Fota (www.fotaorg.se) posetiće Društveni centar, gde će se upoznati sa svojim vršnjacima iz Niša.

Poseta će biti i prilika za planiranje omladinske razmene koju u oktobru ove godine, u okviru programa Erasmus +, organizuju Grupa za decu i mlade „Indigo“ iz Niša, Omladinski centar Ardhmeria iz Kline i Fota iz Lunda. Naime, grupa od 7 mladih iz Niša, kao i njihovi vršnjaci sa Kosova, provešće nedelju dana u Švedskoj.

Gosti iz Švedske upoznaće se sa saradnicima i volonterima Društvenog centra u Nišu, kao i sa decom i mladima koji ovde dolaze na hip-hop, plesne, kreativne i druge radionice. Deca i mladi dobijaju i pomoć u učenju i obrazovnu podršku, kao i priliku da aktivno učestvuju u različitim programima koji doprinose ličnom razvoju i razvoju zajednice.

Društveni centri rade i u Bojniku, Lebanu, Pirotu, Prokuplju, Lepenici kod Vladičinog Hana i Surdulici. Podršku za svoje aktivnosti ovi centri dobijaju od UNICEF-a i lokalnih samouprava, a u okviru projekta „Društveni centri – gde pojedinci napreduju, porodice se povezuju, a zajednica razvija“, koji od februara 2015. do februara 2016. godine sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“ iz Niša.

Društveni centar u Nišu nalazi se u ul. Dušana Popovića bb. Dolazak gostiju očekuje se od 14.30.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *