Vesti Vesti

U Vranju NVO dobijaju novac ako rade u korist građana!

Članovi Gradskog veća usvojili su na 5. sednici Predloge Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta Grada Vranja za realizovanje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada, te radu Komisije za dodelu sredstava udruženjima u oblasti društvenog i humanitarnog rada

– U članu 6 Pravilnika o radu Komisije izmenjen je sastav strukture članova Komisije; sastav je primeren Pravilniku o kriterijumima i postupku vodeći računa o kompetentnosti, stručnosti i relevantnim iskustvima – izjavio je za portal Vranjske gradski većnik za nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije Dejan Bajramović.

Stručni i tehnički kapaciteti za realizaciju projekata su plan aktivnosti i pristup realizaciji projekta, predviđena efektivnost projekta, budžet.

– Svaka od stavki se dalje obrazlaže radi boljeg i kvalitetnijeg odlučivanja.

Naime, ako se novac poreskih obveznika koristi za sufinansiranje i finansiranje trebalo bi da ti isti građani imaju korist – kazao je Bajramović.

S druge strane, NVO tj. udruženja građana dobijaju na svojoj transparetnosti i postaju ozbiljan partner gradu u pružanju određenih usluga građanima.

– Proces evaluacije će sprovoditi Komisija koju će formirati lokalna samouprava i koja će predloge projekta ocenjivati u skladu sa svojom diskrecionom ocenom ispunjenosti utvrđenih kriterijuma.

Procena predloga projekata vrši se na osnovu kvaliteta predloga koji će se bodovati kroz precizno određene kriterijume za ocenjivanje – zaključio je Bajramović u izjavi za poral Vranjske

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *