Vesti Vesti

U Pirotu žive Indijanci tvrde iz lokalne samouprave!

Našoj produkciji  se pismenim putem obratila „GRUPA GRAĐANA MESNE ZAJEDNICE ,,RASADNIK“ ROMSKO NASELJE PIROT“ sa sledećim obaveštenjem.

U mesnoj zajednici ,,Rasadnik“ najvećeg Romskog naselja u Pirotu istekao je mandat predsedniku mesne zajednice gospodinu Blaži Memetoviću zbog odlaska u Azil u Nemačkoj,Lokalna samouprava i savet mesne zajednice nije obavestila građane da je istekao mandat predsedniku mesne zajednice zbog prekrivanja i malverzacija u Romskom naselju zbog dosadašnje vlasti koja i dalje vlada i deli Rome na sekundarce, deponičare i trgovce.

Pečat je dat gospodinu Vladici Jašareviću da vodi mesnu zajednicu ,,Rasadnik“ a pri tom ne živi u Romskom naselju i nema prava glasa.Lokalna samouprava je proglasila Vladicu Jašerevića da je Koordinator mesne zajednice ,,Rasadnik“ i da on zastupa Rome. To po prvi put čujemo da imamo Koordinatora mesne zajednice a ne predsednika upravnog odbora mesne zajednice. Prva greška je Lokalne samouprave zašto je dala pečat mesne zajednice čoveku koji ne živi u naselju i nema prava glasa,automatski je prekršila zakon i statut za mesne zajednice.

Grupa građana nije htela više da ćuti ovih 12 godina šta se sve radilo sa mesnom zajednicom i kako je Lokalna samouprava mnogo sredstva iskoristila u ime Roma u Pirotu.Pošto je istekao mandat u Romskom naselju zakazan je zbog građana 15.07.2016 godine sa početkom u 19/30h.

Došla je komisije iz Lokalne samuoprave i izabrali još jednu članicu da bude u komisiji zbog ove dosadašnje vlasti Koalicija za Pirot – Vladan Vasić, članovi komisije su gospodin Sreten Savov, Milan Petrović, Ivan Đorđević, Silvija Nešić. Predstavnici su iz Lokalne samoprave  videli da je mnogo ljudi došlo i već znali da će pobediti kandidat Nebojša Petrović i koji im ne odgovara kao predsednik, otkazali su skup i glasanje za nove članove Saveta.

Inicijator ispred grupe građana Novica Salić nastavio je zbor građana i građani mesne zajednice ,,Rasadnik“ su jednoglasnom odlukom sa 131 glas proglasili kandidata Nebojšu Petrovića za novog predsednika mesne zajednice.

Grupa građana je otišla u Lokalnoj samoupravi kod Sretena Savova predstavnika za mesne zajednice za grad Pirot, koji se nije na zboru predstavio ni ko je i zašto je došao. Reko nam je kada smo otišli kod njega u kancelariji.Imali smo dogovor da nam za 2 dana daju zapisnik i da nam daju pečat proglase zvanično i overe potpis novog predsednika Nebojšu Petrovića, ali nisu hteli nikakav dokument da nam daju. Otišli smo kod referenta za mesne zajednice gospodina Ivana Đorđevića koji nas je vređao i nas Rome nazvao RULJAMA i INDIJANCIMA i automatski narušio naša ljudska prava i Diskriminisao Rome.

Ivan Đorđević je rekao da je on službeno lice i da može u svojoj kancelariji da radi šta hoće, grupa građana nije dobila nikakva dokumenta, već je bila vređana u Lokalnoj samoupravi od strane službenog lica i Diskriminisana.

Neka znaju građani mesne zajednice ,,Rasadnik“ da nas iz Lokalne samouprave tretiraju i nazivaju RULJAMA i INDIJANCIMA jer mi nismo deo njihovog društva.

GRUPA GRAĐANA MESNE ZAJEDNICE ,,RASADNIK“ ROMSKO NASELJE PIROT

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *