Vesti Vesti

Tranzitna zemlja!

Prema pisanju Blica, mađarski granični organi pronašli su tokom jučerašnjeg dana 924 ilegalna migranata, a u protekla tri dana privedeno ih je ukupno 3.287, saopštila je mađarska policija.

Kako je saopšteno, tokom jučerašnjeg dana najviše njih je otkriveno na teritoriji Županije Čongrad, koja se graniči sa Srbijom – 659, uključujući u 77-oro dece.
Najveća grupa od 81 sirijca otkriveno je oko tri sata ujutro u okolini Reskea. Što se druge Županije koja se graniči sa Srbijom – Županije Bač-Kiškun tiče, oni su proteklog vikenda priveli 540 ilegalnih migranata.

Dok na jugu Srbije više od 3.000 ljudi iz bliskoistočnih zemalja, koji su prodali sve što su imali kako bi iz Sirije, Jordana ili Iraka našli utočište u nekoj od država Zapadne Evrope, i danas boravi u Preševu. Neki od njih već danima spavaju na ulici i čekaju da im nadležne ustanove izdaju potvrdu da su se prijavili državnim organima i da će se u roku od 72 sata javiti u jedan od centara za azil, kako bi kasnije nastavili na svoju željenu destinaciju u Švedsku, Nemačku, Francusku…

Više informacija na link:

Ceo tekst

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *