Vesti Vesti

Tragedija u Baru: U požaru stradale četiri osobe, među njima dvije maloljetne i devetnaestogodišnja djevojka

Četiri osobe stradale su u požaru u Baru, u naselju ispod brda Volujica.

Među stradalima je devetnaestogodišnja djevojka, dvoje maloljetnika i jedna ženska osoba, rečeno je „Vijestima“ iz Crvenog krsta i policije.

„Vijestima“ je nezvanično potvrđeno iz policije da je jedna osoba povrijeđena i sa blagim opekotinama.

Tužiteljka Mirjana Tankosić Vučinić, koja je jutros bila na licu mjesta, kazala je kako se nezvanično pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva.

„Zajedno sa vještakom za požare i eksplozije sam izašla na lice mjesta. Sa nama je bio i vještak elektro struke. Tom prilikom smo našli totalno izgorjele barake i četiri ugljenisana tijela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva. Nakon davanja nalaza mišljenja vještaka za požare i eksplozije znaće se tačan uizrok“, kazala je ona, kako prenosi Mediabiro

Uviđaj je završen, a tijela odnijeta na obdukciju. Službenici na licu mjesta kazali su da će se uzrok požara znati za dva do tri dana.

„Nisam iznenađena, samo smo čekali da se ovako nešto desi jer o Romima u Baru ne brine niko. Samo je bilo pitanje kolika će biti šteta“, rekla je Ljiljana Vujović iz NVU Žene Bara, koja je u stalnom kontaktu sa porodicom preminulih, koju je posjetila.

„Ovo je Crna Gora danas. Ovome bi trebalo da se da prioritet, da se kanemo politike i konačno brinemo o ljudima. Mislim da bi država trebalo da ima određeni stav i nađe način da pomogne opštinama u brizi o ovim ljudima“, dodala je.

požar u Baru, požar Bar
foto: Marija Pešić

Na lice mjesta došli su predstavnici Centra za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj, kako su kazali, da razgovaraju sa porodicom preminulih.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević najavio je dolazak sa predsjednikom Romskog savjeta, a „Vijestima“ je potvrdio da je već bio ispod Volujice oko šest časova ujutru.

Crveni krst je na terenu, donose hranu i pomoć porodici nastradalih. Jedan supermarket donirao je namirnice, sendviče, vodu, sokove i slatkiše, koje su policajci podijelili onima kojima je pomoć namijenjena.“U četiri sata i 35 minuta pripadnici Službe zaštite i spašavanja su obavijestili dežurne u Odjeljenju bezbjednosti Bar da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive lica romske populacije, došlo do požara. Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mjesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tijela“, saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

izvor: https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/694158/tragedija-u-baru-u-pozaru-stradale-cetiri-osobe-medju-njima-dvije-maloljetne-i-devetnaestogodisnja-djevojka?fbclid=IwAR2R_L2Cw0DA6oGx7_lCBs0LFIfIabN080WeVZDMOErmfo1cVcYrVzApk2A

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *