Vesti Vesti

Svekar i svekrva tukli maloletnu snajku(16) dok nije umrla, policiji prijavili da je pala s merdevina

Od kada je Kristina N. (16) umrla ugušivši se sopstvenom krvlju usled posledica višemesečnog batinanja prošlo je tri nedelje, zbog čega su uhapšeni roditelji njenog supruga (16), piše Alo.

Dok tužilaštvo pokušava da rasvetli slučaj, čak sedmoro maloletne dece uhapšenog bračnog para, a među njima i šesnaestogodišnji muž preminule devojke, smešteni su u hraniteljske porodice.

Šta se sve dešavalo u kući u Kolubarskoj ulici u Smederevskoj Palanci u danima i nedeljama koje su prethodile smrti devojke, teško je naslutiti. Koliko je trajalo mučenje i kakvu torturu je preživljavala Kristina N. moralo bi da utvrdi Više javno tužilaštvo u Smederevu kao jedina državna institucija koja uopšte radi nešto na ovom slučaju.

– Istraga je intenzivna, saslušavaju se svedoci, provervaju informacije koje dobijamo o višemesečnom nasilju, a uslediće i veštačenja kako bismo rasvetlili čitav slučaj – kaže Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

– Ono što, zasada, mogu da potvrdim jeste uzrok smrti iz obdukcionog zapisnika koji je stigao u tužilaštvo. U njemu stoji da je „smrt nasilna usled gušenja želudačnim sadržajem kome je prethodilo stanje šoka i gubitak svesti nakon nasilno nanetih povreda na velikoj površini tela“ – prenosi tužilac nalaz obducenata.

Roditelji je prodali zbog ugovorenog braka?

Ono što je frapantno u celoj tragediji jeste sumnja da je maloletna devojka iz Beograda u ovu porodicu u Palanci, gde je živela, dospela prošlog leta, nakon što su je roditelji prodali zbog dogovorenog braka.

Da li je maloletna devojka bila žrtva trgovine ljudima, i šta se dešavalo od kada je stigla u porodicu na palanačkoj periferiji, trebalo bi da ustanovi istraga.

U Osnovnom sudu u Smederevskoj Palanci zvanično smo obavešteni da je uhapšenom A. A. izričana mera zabrane prilaska sinu, odnosno suprugu pokojne maloletnice.

Sedmoro maloletne dece uhapšenog para, među kojima i maloletni Š. R., suprug pokojne devojke izmešteni su iz porodice.

– U toku je postupak kod nadležnog centra za socijalni rad u Žabarima, da bi se obezbedio smeštaj u hraniteljske porodice za decu koja su ostala bez roditeljskog staranja. Deca su kod srodnika privremeno adekvatno zaštićena starateljskom zaštitom i smeštajem – stoji u odgovoru Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Rekli policiji da je pala s merdevina

Podsetimo, policija je 30. decembra pozvana jer je maloletnica, navodno, pala s merdevina i stradala. Međutim, ispostavilo se da je umrla od nasilnih povreda za koje se sumnjiče svekar i svekrva, A. A. (33) i E. R. (34), koji su u pritvoru.

izvor: https://rominfomedia.rs/2022/01/22/svekar-i-svekrva-tukli-maloletnu-snajku16-dok-nije-umrla-policiji-prijavili-da-je-pala-s-merdevina/?fbclid=IwAR1bMO0NsLoesQ_eq0ZDNfTbADRCI0guCo3zfE6ocBeIkSMKIKxm_Z3UnT4

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *