Državne i lokalne mere za bolji život romske zajednice

Sprovođenje Lokalnog akcionog plana u Leskovcu

Prema popisu iz 2011.god.u Leskovcu živi 144.206 lica, a od toga je 7.700 romske nacionalnosti tj 5,34% od ukupnog broja stanovnika.
Akcionim planom za sprovođenje Strategije za unapređivanje položaja Roma definišu se cilјevi u oblastima obrazovanja, uslovima stanovanja, zapošlјavanja, socijalnog osiguranja i socijalne zaštite, zdravstvene zaštite, položaja žena, informisanja, kulture, diskriminacije i srodnih pitanja, kao i konkretne mere za njihovo ostvarivanje, nosioci navedenih mera, pokazatelјi uspešnosti, nadležni organi i druge organizacije koje prate sprovođenje, kao i rokovi izvršenja.
Akcioni plan za sprovođenje Strategije za unapređivanje položaja Roma donet je na trogodišnji period.
Planiran budžet je oko 940 hiljada evra, međutim samo u 2019.godini je potrošeno oko 35 miliona dinara. Za sve oblasti osim stanovanja i obrazovanje je akcionim planom planirano 0,00 dinara!

Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije – Kancelarije za ljudska i manjinska prava, koji se sprovodi u okviru programa radi unapređenja i zaštite ljudskih i manjinskih prava u Republici Srbiji, kao deo programa radi unapređenja položaja i statusa Roma i Romkinja u Republici Srbiji za 2019. godinu.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.