Vesti Vesti

Sedmi sastanak Upravnog odbora projekta „Ovde smo zajedno – Evropska podrška za inkluziju Roma“

U petak, 23. oktobra 2015. godine u Beogradu, Palata Srbija, sala 129 sa početkom u 12:00 časova održaće se sedmi po redu sastanak Upravnog odbora projekta “Ovde smo zajedno – Evropska podrška za inkluziju Roma”.


Sastanku će predsedavati Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava.
Prisutnima će se obratiti i Ana Milenić, projektni menadžer, Delegacija Evropske unije u Srbiji , Jan Lueneburg, šef Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji, dok će menadžer projekata Lojd Tudik, Misija OEBS-a u Srbiji predstaviti postignute rezultate u prethodnom periodu, trenutna ograničenja i planirane aktivnosti.
Tema sastanka je Program besplatne pravne pomoći Romima i naknadni upis u matične evidencije o kojoj će govoriti Ivanka Kostić, direktorka NVO Praksis.
Projektom „Ovde smo zajedno – Evropska podrška za inkluziju Roma“ obezbeđuje se podrška institucijama Republike Srbije u poboljšanju položaja Roma u oblastima pristupa osnovnim pravima, građanskom učešću, tržištu rada, obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, adekvatnom stanovanju i stvaranju održivih radnih mesta kroz tehničku pomoć ostvarivanju projektnog predloga za socijalni razvoj Vlade Republike Srbije.
Pojekat se finansira sredstvima Evropske unije, a sprovodi od strane Misije OEBS-a u Srbiji u koordinaciji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.
Medijima će biti omogućeno snimanje početka sastanka, a saopštenje za medije biće dostavljeno nakon završenog sastanka UO.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *