Vesti Vesti

Projekat SMART Balkan Civilno društvo za povezani Zapadnu Balkan

Krajem juna u Beogradu je organizovana konferencija u okviru novog projekta SMART Balkan Civilno društvo za povezani Zapadnu Balkan, koji podržava Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.
Izvršna direktorica Centra za istraživanje i kreiranje politika iz Skoplja Marija Ristevski je rekla da se projekat sprovodi u šest zemalja Zapadnog Balkana i da je njegov cilj da osnaži civilno društvo i da ojača demokratiju i da je kroz 4 godine planirana podrška od 14 miliona evra kroz 450 grantova za organizacije civilnog društva i medije u regionu.
Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordana Čomić je rekla da civilno društvo na teritoriji Zapadnog Balkana ima većih problema nego civilno društvo u razvijenim demorkatijama. Ona je istakla da je najvažnije da razvijemo dijalog o zajedničmim temama jer nam je istorija zajednička a problemi slični i želimo da živimo u slobodnim i razvijenim društvima gde se poštuje vladavina prava, mišljenje pojedinca i sloboda medija.

Više informacija o mogućnostima za finansiranje OCD i samom projektu: https://gmp.smartbalkansproject.org/
Više informacija o konferenciji: https://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbija/165649-u-beogradu-o-jacanju-civilnog-drustva-u-regionu?fbclid=IwAR2ycizOjEKuKdZYM8_emjjyC51aC0d_UngrlsEn5830ACZdIy_OGakhg-g

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *