Video

Program ROMACTED na nivou grada Niša?

U gradskoj kući je danas održan sastanak sa predstavnicima programa ROMACTEDA, Vera Kurtić projektna službenica projekta ROMACTED kancelarija SE u Beogradu, Dragan Gračanin predsednik Asocijacije koordinatora za romska pitanja, Focal point na projektu ROMACTED. Turkijan Redžepi fascilitator, sdruge strane predstavnici grada većnik za socijalna pitanja Tijana Ilić Đorđević i iz Kancelarije za lokalne i ekonomske projekte Ivan Pavlović. Sastanak je protekao u otvorenom razgovoru svih strana, zaključak je da će ovaj program pomoći lokalnoj samoupravi i romskoj zajednici u rešavanju nagomilanih problema.

Ovaj program ima cilj da unapredi političku volju i kapaciteta lokalnih vlasti da što bolje odgovore potrebama lokalne romske zajednice; Osnaživanje romske zajednice – na individualnom nivou (pomoć ljudima da praktikuju svoja osnovna prava i proširuju svoje kapacitete i veštine), kao i na nivou zajednice (pomoć ljudima da se organizuju kako bi izrazili svoje interese oko rešavanja problema u zajednici);
Unapređivanje posvećenosti institucija, kao i kapaciteta, znanja i veština u radu na inkluziji Roma, primenjujući koncepte dobre uprave.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *