Vesti Vesti

Problemi građana prioritet grada

U Gradskoj kući organizovan je prijem za Nišlije koji su želeli da u direktnom razgovoru gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski i njenim saradnicima izlože svoje probleme i čuju rešenja.

Bilo je i sugrađana koji su došli sa gotovim predlozima kako da se unapredi kvalitet života u njihovim naseljima.

Gradonačelnica Sotirovski poručila je da su sugrađani oči i uši gradske vlasti od kojih se iz prve ruke saznaje koji su to problemi na terenu koje prvo treba rešavati. Stanje u budžetu grada mnogo je bolje nego ranijih godina, ubrzano zapošljavanje kao i promena propisa kojima se motivišu investitori da grade na obodu Niša povećalo je priliv u gradsku kasu, a to znači više para za ulice, vodovod, vrtiće, sportske terene i sve ono što je Nišlijama neophodno i na šta se na ovakvim prijemima najviše žale, kaže Sotirovski.

Pomoćnica gradonačelnice za komunalna pitanja Vladislava Ivković rekla je da je i na ovom prijemu najviše problema bilo vezano za komunalnu infrastrukturu, a pre svega na izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže što pokazuje koliko se grad širi i dobija sve više novih stanovnika.

To je potvrdila i načelnica Uprave za finansije Nina Ilić koja je saopštila podatak da je u Nišu u odnosu na 2022. godinu sada između šest i sedam hiljada poreskih obveznika više, a veći budžetski prihodi znače i brže rešavanje komunalnih problema.

izvor https://www.ni.rs/prijem-gradjana-u-gradskoj-kuci-2/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *