Vesti Vesti

Prestižni američki muzej otvara izložbu u čast “kralja ciganskog džeza”, Šabana Bajramovića!

Muzej džeza u Nju Orleansu predstaviće novu izložbu „Od sirotinjskog psa do kralja romske muzike“. Prijem otvaranja će se održati na 1. spratu sa početkom u 18 časova.

Izložba će posetiocim pružiti priliku da zakorače u zadivljujući svet Šabana Bajramovića u Muzeju džeza Nju Orleansa. Kroz izložbu „Od sirotinjskog psa do kralja romske muzike“ odaće se počast izuzetnom životu i nasleđu ovog legendarnog muzičara.

Šaban Bajramović rođen je u Nišu, a njegovo putovanje od siromaštva do međunarodnog priznanja nije ništa drugo do inspirativno. Zatvoren u mladosti, pronašao je utehu u melodijama džeza, bluza i flamenka, transformišući svoj život snagom muzike.

Na izložbi doživite dirljive zvuke Šabanovih kultnih pesama, uključujući njegovu čuvenu himnu „Gelem Gelem“, koja je postala glas Roma širom sveta. Od nastupa za svetske lidere do saradnje sa velikanima džeza, njegov uticaj ne poznaje granice.

Ovo nezaboravno veče biće ispunjeno muzikom, uspomenama i proslavom. Biće prisutni i specijalni gosti Nišvil džez festivala, uz žive nastupe srpskih muzičara Petera Stana i Skendera Beganija, koji će odati počast kralju romske muzike.

Ne propustite priliku da počastite pravog muzičkog pionira i uronite u magiju Šabanovog sveta. Posetite Muzej džeza u Nju Orleansu 13. juna od 18:00 do 20:00!

izvor https://serbiantimes.info/kakva-pocast-za-srpsku-muziku-prestizni-americki-muzej-otvara-izlozbu-u-cast-kralja-ciganskog-dzeza-sabana-bajramovica/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *