Vesti Vesti

Premijer razgovarao sa 20-tak najugroženijih nišlija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Domu vojske u Nišu sa građanima koji se suočavaju sa velikim socijalnim i zdravstvenim problemima, kao i onima koji imaju teško obolelu decu.

Premijer Vučić izjavio je da neki problemi mogu da se reše, neki ne. On je rekao da su se građani najviše žalili na teškoće u rešavanju zdravstvenih, stambenih, socijalnih problema.

On je kazao da je nekada dovoljno da se sa ljudima podeli prijateljska reč, da se građanima vrati duh. Dodao je da svi oni koji imaju političku funkciju zapravo su plaćeni od strane građana i da su dužni da donose odgovorne i poštene odluke, a da ljudi najviše cene rad, marljivost i posvećenost. Vučić je naveo da je posle apela olimpijke i višestruke šampionke u streljaštvu Lidije Mihajlović za novu streljanu, obezbeđena polovina od potrebnih sredstava. Vučić je najavio da će se praksa razgovora sa građanima nastaviti.

Jedna od građanki koja je razgovarala sa premijerom je i Marina Adamović, žena u invalidskim kolicima koja godinama u centru Niša prikuplja pomoć za obolela lica, a koja je i sama bez krova nad glavom. Ona je zamolila premijera da joj se obezbedi improvizovani objekat kako bi bila zaštićena od zime i vreline.

Za razgovor sa premijerom prijavilo se više od 1.200 građana Niša i okoline, a Vučić se susreo sa više od 20 njih, i to uglavnom sa onima koji imaju najteže probleme.

Razgovorima su prisustvovali i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

izvor

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *