Vesti Vesti

Posao za buduće zavarivače!

 

OBUKA ZA ZAVARIVAČE

Ako si dugo bez posla i vidiš svoju priliku u mašinskom sektoru imaš mogućnost da se prijaviš za obuku za zavarivača! GIZ-ov projekat Podsticanje zapošljavanja mladih u saradnji sa kompanijom Siemens iz Subotice organizuje i finansijski podržava obuku za sticanje veština varenja u nadležnom insitutu za zavarivanje u Smederevskoj Palanci.

Mesto sprovođenja obuke: Smederevska Palanka. Obuka se sastoji iz tri stepena obuke koji se odnose na sledeće postupke zavarivanja: ručno elektrolučno zavarivanje, MIG/MAG i TIG.

Pre obuke kandidati će proći dvodnevno testiranje veština i sposobnosti u fabrici Siemens u Subotici. Projekat će obučiti 12 kandidata, uzrasta između 19-35 godina, koji budu odabrani i omogućiti im zaposlenje u Siemensu u Subotici.

Detalji obuke: dužina trajanja obuke u Institutu iznosi 10-12 sedmica (8 časova dnevno, slobodan vikend); kandidatima će biti obezbeđen smeštaj u okviru pogona Instituta, kao i troškovi prehrane u mestu obuke.

Sertifikat: po završenoj obuci, kandidati polažu ispit i dobijaju međunarodno priznat sertifikat EN ISO 9606-1/ EN ISO 9606-2/ EN ISO 9606-5.

Dodatna šansa se pruža u vidu eventualnog zaposlenja u fabrici SIEMENS-a u Subotici. Kandidati koji dobiju sertifikat ulaze u izbor za mogućnost da prođu probni rad u fabrici u Subotici. Ukoliko se u proizvodnji pokaže da je kandidat savladao neophodne veštine i tehnike postupka zavarivanja, SIEMENS zadržava pravo da ponudi zaposlenje u fabrici. Kandidati će imati mogućnost i da samostalno traže posao kod drugog poslodavca.

Detaljnije informacije mogu se dobiti putem maila ivana.radic@giz.de, web stranice http://profesionalnaorijentacija.org/obuke/ ili na brojeve telefona 011/11 264 31 55.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *