„Dodatna podrška EU medijima u Srbiji tokom pandemije COVID-19 - Podrška Roma World “ Video

Poplave iz januara 2021 u Beloj Palanci nanele velike štete romskoj zajednici!

Na poziv pripadnika romske zajednice iz Bele Palanke, ekipa produkcije Roma World posetila je naselje Murica, i porazgovarala sa meštanima i predstavnicima lokalne samouprave o problemima sa kojima se susreću. Naime 12.01.2021.godine došlo je do poplave u Beloj Palanci kada se izlila reka Nišava i nanela veliku materijalnu štetu ovom naselju. Koordinator za romska pitanja kao i pripadnici NVO sektora su učinili sve kako bi pomogli svojim sunarodnicima, međutim da li je baš tako, …

Opština Bela Palanka je konkurisala za državnu pomoć za poplavljene na teritoriji svoje opštine, međutim i posle dva meseca nema nikakvog odgovora.

Ako pogledamo sajt Kancelarije za upravljenje javnim ulaganjima, može se videti da je na ime državne pomoći u junu 2020. godine – oštećeni stambeni objekti – do 2. februara 2021. godine prosleđeno je na isplatu 1449 rešenja u iznosu od 233.610.000,00 dinara oštećenima u poplavama.

Oštećeni u poplavama mogu da dobiju pomoć od države samo za kuću ili stan, ali ne i za garažu, štalu ili njivu. Moraju da budu vlasnici objekta, ali i da žive u njemu. Vikendice se ne računaju, a mogu da dobiju od 120.000 do 600.000 dinara u zavisnosti od stepena oštećenja.

„Izradu ovog video materijala omogućio je EUROPEAN endowment for democracy. Sadržaj i stavovi izneti u ovom video-materijalu predstavljaju stavove autora projekta „ Dodatna podrška EU medijima u Srbiji tokom pandemije COVID-19 – Podrška Roma World“ i nužno ne izražavaju stavove EUROPEAN endowment for democracy.“ 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *