„Romskim putevima – Rromane dromenca“ Projekti Projekti 2022 Video

Podeljeno 7 tone hrane socijalno ugroženim porodicama

 

Kompanija Nestle donirala je više od 17 tona prehrambenih proizvoda bankama hrane širom Srbije, u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“. Nestlé proizvodi, kao što su supe, majonez, začini, konditorski proizvodi i kafa, isporučeni su na teritorije Vojvodine, Beograda, Niša, kao i u Federaciju banaka hrane Srbije.

3 000 najugoženijih  porodica sa teritorije Južne Srbije dobiće prehtambene proizvode od niške Banke hrane. Ukupno je obezbeđeno 7 tona hrane od donatora a 25 Udruženja dobilo je donaciju, a među njima su i najugoženiji sa teritorije grada Niša i Gadžinog Hana, zatim Udruženja Roma i Udruženja Vojnih ratnih  veterana i boraca. Kada je u pitanju romska zajednice iz Niša, Romskom kulturnom centru je dato hiljadu paketa u ime romske zajednice, za podelu po naseljima.

Ovaj Tv paket je deo projekta „Romskim putevima – Rromane dromenca“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Niša, na osnovu konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2022.godini, stavovi izneti u ovom video materijalu predstavljaju stavove autora projekta nužno ne izražavaju stavove Grada Niša.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *