Vesti Vesti

Petar Nikolić dugogodišnji novinar i urednik romske redakcije RTV otišao u penziju. Bahtasa

Foto:screenshot YouTube RTV

Radio-televizija Vojvodine obeležila je tri decenije rada i postojanja programa na romskom jeziku. Istovremeno ispratila je u penziju novinara i urednika romske redakcije Petra Nikolića, koji je učinio da romski jezik i kultura budu sastavni deo programa RTV-a. Za 35 godina rada isticao je značaj obrazovanja romske populacije, pomagao studentima i afirmisao Romsku nacionalnu zajednicu, piše RTV.

Bez obrazovanja nisi slobodan, isticao je kolega Nikolić u svojim poznatim emisijama o obrazovanju, pritom misleći koliko su znanje i sticanje veština važni za inkluziju Roma. Uvodeći dvojezičnost u program naše kuće, navodio je na očuvanje romskog jezika i kulture na našim prostorima.

Najveća tačka oslonca u svom 35-godišnjem radu bila je Radio-televizija Vojvodine, kaže Petar Nikolić, urednik romske redakcije u penziji.

Podsećajući na raznovrsnost programa na 16 jezika, v.d. generalnog direktora RTV-a Jožef Klem nije zaboravio na Nikolićev doprinos razvoju romske redakcije.

Za sve što je uradio za Romsku nacionalnu zajednicu, mnogi ga smatraju doajenom Roma, istakli su iz „Udruženja romskih studenata“.

Izvor:RTV

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *