Vesti Vesti

Ošamario dete jer je svirao harmoniku!

Policija je pokrenula istragu protiv N. I. službenika Gradske uprave zbog sumnje da je ispred zgrade Grada, u centru Valjeva, udario šamar romskom dečaku koji je svirao harmoniku, saznaje „Blic“.

Incident se dogodio 21. jula, a po izjavi dečaka, koji često sedi ispred gradske kuće i svira harmoniku, taj službenik mu je najpre pretio, rekavši da će „polupati i njega i harmoniku”.

Dečak se potom požalio majci koja je bila u blizini, nastavio da svira ali se onda službenik, kako je naveo, vratio, uhvatio ga jednom a drugom rukom mu udario šamar dok je njegova sestra vrištala. Potom je pozvala policiju koja je u sklopu istrage uzela i snimak video-nadzora koji je zabeležio fizički nasrtaj službenika N. I. na dečaka. Njegovi roditelji bili sui kod zastupnika romske populacije u Gradskoj upravi Vladimira Pantića, koji će u okviru svojih nadležnosti pokrenuti proceduru.

– Ako se ispostavi da je u pitanju osoba koja radi u Gradskoj upravi, očekujemo najstrože sankcije. Od Gradske uprave, koja je zadužena za svoje građane i rešavanje socijalnih pitanja, ne očekujemo da šamara romsku zajednicu u Valjevu – poručio je Dragan Gračanin iz lokalnog Centra za integraciju Roma.

N. I. koji radi u Odeljenju za razvoj, od tog dana ne dolazi na posao, ali mu je naloženo da dostavi pismenu izjavu dok će Gradska uprava kako je rečeno, kad dobije kompletan izveštaj policije o incident, “postupiti po zakonu”.

Od postupka N. I. ogradio se GO SDPS čiji je službenik Gradske uprave član, a predsednica stranke Rasima Ljajića u Valjevu Dragana Terzić navela je da je on podneo neopozivu usmenu ostavku na tu funkciju, a učiniće to i pisanim putem.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *