Vesti Vesti

NUNS osuđuje postupak ministra Gašića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da postupak ministra odbrane Bratislava Gašića prema novinarki B92 predstavlja vrhunac nepoštovanja novinarske profesije, kao i da ministar zbog ranijih grešaka, pa i kršenja zakona, mora biti smenjen sa te funkcije.

U saopštenju, NUNS je pozvao sve medije i novinare da obustave komunikaciju sa ministrom Gašićem i bojkotuju sve dogadjaje u kojima on učestvuje, sve dok ne bude smenjen.

„NUNS podržava inicijativu pojedinih uglednih novinara da se ispred Vlade Srbije održi protest medijskih profesionalca. Pozivamo sve članove našeg udruženja i sve medijske radnike da se pridruže protestu večeras u 19.00 časova ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11“, navodi se u saopštenju.

Ministar Gašić je juče u Trsteniku na skandalozan način prokomentarisao potez novinarke dopisnice B92 koja je čučnula kako ne bi bila u kadru snimateljima.

„Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“, izjavio je ministar odbrane što su kamerama i mikrofonima zabeležile novinarske ekipe koje su čekale njegovu izjavu.

NUNS je danas izrazio „zaprepašćenje zbog neumesnog, seksističkog komentara“ ministra odbrane.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *