Uncategorized

Nemačka od ponedeljka 26.10.2015.g. proteruje Balkance kojima je odbijen zahtev za azil.

U zemlje sigurnog porekla spadaju i Srbija, Kosovo, Crna Gora i Albanija tako da nema razloga za azil, kaže koordinator za izbeglicePeter Altmajer .

BERLIN – Nemačka će, umesto od 1. novembra već od ponedeljka početi s primenom novog zakona o azilu i time sa velikim proterivanjem odbijenih podnosioca zahteva.

To se pre svega odnosi na ljude iz balkanskih zemalja, javljaju nemački mediji, a potvrdio je i specijalni koordinator za izbeglice, šef Kancelarske službe Peter Altmajero se pre svega odnosi na ljude iz balkanskih zemalja, javljaju nemački mediji, a potvrdio je i specijalni koordinator za izbeglice, šef Kancelarske službe Peter Altmajer.

„To će nam najverovatnije poći za rukom i čak nekoliko dana ranije“, rekao je Altmajer povodom primene zakona, koji je 1. novembra trebalo da stupi na snagu i koji predviđa pojedonostavljenje postupka za deportaciju odbijenih azilanata.

On je kao nove zemlje sigurnog porekla definisao Kosovo, Albaniju i Crnu Goru. Srbija se već duže vremena nalazi na listi zemalja sigurnog porekla, što znači da u takvim zemljama nema ni političkog progona ni političkog mučenja, pa time ni razloga za azil, ali se zahtevi građana ipak mogu pojedinačno proveravati.

Prema informacijama dnevnika „Velt“, veliki broj odbijenih azilanata se odlučuje da dobrovoljno napusti Nemačku, pa je tako od januara do septembra zemlju napustilo 22.400 ljudi, dok je 11.500 bilo proterano.

izvor

 

Related Posts

  1. Sve su lazni azilanti treba sve najuriti azilante sa bivse SFRJ.koplet balkan to nije naviklo da radi samo na drzavin bucet da zive zato traze utociste po evropi alida zive od socij

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *