Vesti

Krizni štab saopštio oštrije mere, akcenat na velikim ski centrima

Članica kriznog štaba za borbu protiv korone,Darija Kisić Tepavčević, izjavila je danas da je pooštravanje mera neophodno jer je došlo do opuštanja u njihovom pridržavanju kako to pokazuje broj novozaraženih. Tako da je krajnje vreme da se pokaže maksimalna odgovornost.

Ona je, govoreći o merama, rekla da će svi ugostiteljski objekti preko vikenda raditi od 6.00 do 14.00 časova, nezavisno od toga da li imaju baštu ili ne.

Nakon toga dozvoljena je samo dostava, tako da nakon 14.00 nije moguće vršiti takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekta u ski centrima, kako samostalnih tako i onih u okviru hotel, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom u baštama, a šater usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14.00.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Hoteli mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14.00 časova svim građanima a od 14.00 do 22.00 časova ova usluga je dozvoljena samo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima tokom vikenda nakon 14.00 časova.

Akcenat u kontroli poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima, rekla je Kisić Tepavčević.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove za vikend radiće od 6.00 do 14.00 časova.

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14.00 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koja se ova ograničenja ne odnose su – trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske ambulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote i objekti iz delatnosti zanatskih usluga ovog vikenda mogu da rade od 6.00 do 20. 00 časova.

Za više informacija klik na link:

https://www.danas.rs/drustvo/krizni-stab-saopstio-ostrije-mere-akcenat-na-velikimi-ski-centrima/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *