Vesti Vesti

Konstituisan Nacionalni savet romske nacionalne manjine – za predsednika ponovo izabran Dalibor Nakić

U Beogradu održana konstitutivna i prva redovna sednica skupštine Petog saziva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na kojoj je jednoglasnom odlukom sa 35 ZA, Dalibor Nakić iz Kruševca reizabran na mestu predsednika.
U svečanom delu sednice, prisustvovao je i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislav Žigmanov, koji se obratio prisutnim članovima rečima podrške u radu u narednih četiri godine, a predsedniku Nakiću i kompletnom romskog stanovništvu čestitao na izboru.

Na svom FB profilu novi reizabrani predsednik NSRNM Dalibor Nakić je rekao da će u svom drugom mandatu dati svoj maksimalan doprinos u unapređenju položaja romske zajednice.

Danas sam na prvoj sednici petog saziva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine izabran za predsednika, u drugom vezanom mandatu. Posebna mi je čast što sam prvi predsednik NSRNM koji je izabran jednoglasno sa 35 glasova za. Sa druge strane to nameće odgovornost da svojim radom, zajedno sa ostalim članovima Saveta, dam maksimalan doprinos unapređenju položaja romske zajednice u Republici Srbiji. Konstitutivnu sednicu Saveta svojim prisustvovom uveličao je Ministar za ljudska i manjinska prava gospodin Tomislav Žigmanov, kome se duboko zahvaljujem.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *