Vesti Vesti

Konkurs za stipendije za romske srednjoškolce u 2015-16

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta „Ovde smo zajedno – Evropska podrška za inkluziju Roma“ (IPA 2012) koji implementira  Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS),  uz tehničku podršku Fonda za obrazovanje Roma (FOR), objavilo je konkurs za dodelu stipendija učenicima romske nacionalnosti koji pohađaju prvi ili drugi razred trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola školske 2015/16. godine.


Tekst Konkursa i svi obrasci potrebni za podnošenje prijave dostupni su na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i mogu se preuzeti na sledećem linku:  http://bit.ly/1NAKIfT.
Konkurs je otvoren od 15. septembra, a rok za prijavljivanje traje do 15. oktobra 2015. godine. Konačan broj stipendija biće utvrđen po završetku Konkursa.
Sva pitanja u vezi sa dokumentacijom i procedurom konkurisanja, kao i pitanja u vezi sa izborom kandidata i dodelom stipendija mogu se postaviti elektronskim putem na adresu:  refserbia@romaeducationfund.org.
Projektom „Ovde smo zajedno – Evropska podrška za inkluziju Roma“ obezbeđuje se podrška institucijama Republike Srbije u poboljšanju položaja Roma u oblastima pristupa osnovnim pravima, građanskom učešću, tržištu rada, obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, adekvatnom stanovanju i stvaranju održivih radnih mesta kroz tehničku pomoć ostvarivanju projektnog predloga za socijalni razvoj Vlade Republike Srbije. Projekat se finansira sredstvima Evropske unije, a sprovodi od strane Misije OEBS-a u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *