Vesti

Konkurs za povratnike i socijalno ugroženo stanovništvo

Help – Hilfe zur Selbsthilfe u okviru projekta “Upravljanje migraciama i podrška povratu tražilaca azila III” objavljuje konkurs za povratnike i socijalno ugroženo stanovništvo da se prijave za podršku u opremi, obukama i za rekonstrukciju.

Preko info centara u okviru mreže SKRUG-Liga Roma, moguće je prijavljivanje (konkurisanje) za sledeće vrste pomoći:

  • Oprema za započinjanje mikro i malih preduzetničkih biznisa (zanati, usluge, poljoprivreda) za zapošljavanje i samozapošljavanje.
  • Poslovne i stručne obuke za unapređenje znanja, veština i kvalifikacija za zapošljavanje i samozapošljavanje.
  • Rekonstrukcija domova i opremanje osnovnim nameštajem i uređajima za poboljšanje uslova stanovanja i života. (Osnovni uslov: nekretnina mora da bude uredno registrovana na ime podnosioca prijave u katastru nepokretnosti pri Republičkom geodetskom zavodu https://katastar.rgz.vor.rs/eKatastarPublic/PublicAccess.aspx)

Pravo na pomoć i podršku imaju sva fizička lica – povratnici po sporazumu o readmisiji, tražioci azila i pripadnici socijalno ugroženih grupa stanovništa.

Prijave (konkursna dokumentacija) se ne naplaćuju i mogu se dobili preko vama najbližeg info centra:

SRB 148 Konkurs za podršku 1 Feb 2021


Konkurs je otvoren do kraja februara 2021. godine.

Helpov projekat “Upravljanje migracijama i podrška povratu tražilaca azila III” sprovodi se od decembra 2020. do kraja novembra 2021. godine uz podršku Deutsche Gesellschaft für Internationalle Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru programa “Migracije za razvoj” (PME). Program je do šire inicijative “Povratak u nove šanse” nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *